Wat kan gamification betekenen bij onboarding?

Onboarding, de effectieve integratie van nieuwe medewerkers in de organisatie, is een waardevol proces. Het is immers in het belang van alle werkgevers dat nieuwe medewerkers snel hun plek vinden, de organisatiecultuur, bedrijfswaardes, verwachtingen en werkprocessen leren kennen, en een goede werkrelatie hebben met hun collega’s. Maak de eerste werkdag(en) spannend, leuk en efficiënt voor de nieuwe medewerker. Gabareon biedt innovatieve oplossingen voor effectieve en blijvende kennisoverdracht.

Hierbij maken we gebruik van de unieke “Learning in Motion (R)”-ervaring: een avontuurlijke uitdaging voor de nieuwe werknemer en een duidelijke boodschap van de werkgever die lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl bevordert.

Voordelen:
  • Effectiever leerproces
  • Op mobiele apparaten gebaseerde technologie: aantrekkelijk voor werknemers van de Z-generatie, waardoor sterkere bedrijfsidentificatie wordt opgebouwd
  • Draait op de smartphone of tablet van de werknemer, en kan op elk moment, in elke omgeving, zowel indoor als outdoor worden gebruikt
  • De leerstof wordt beter begrepen en onthouden
  • Gemakkelijk te gebruiken: vereist geen download van een applicatie of inzet van een trainer
  • De content kan snel worden aangepast, zodat deze altijd up-to-date en flexibel is.

We plaatsen de content (informatie en vragen) op een kaart die beschikbaar is op een mobiele telefoon of tablet, zodat uw onboarding-programma kan worden omgezet in een spannende, interactieve – desgewenst competitieve – virtuele ervaring. De kennisoverdracht werkt zowel indoor als outdoor. De vraag of informatie verschijnt op het apparaat wanneer de speler naar een bepaald punt loopt of een bepaalde QR-code scant. Zodoende kan de onboarding plaatsvinden in het kantoorgebouw, het fabrieksgebouw, de winkelvloer, of in de omliggende straten van het bedrijf.

Maar uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om niet te opteren voor een mobiele oplossing op smartphone of tablet, maar voor een competitieve onboarding met spelelement op de desktop of laptop.

We werken steeds een oplossing op maat uit, die perfect is afgestemd op de specifieke onboarding trajecten binnen het bedrijf of de afdeling.